keskiviikko 3. lokakuuta 2012

I know I will be here forever. But forever is such a long time.

    "Egoisti on henkilö, joka asettaa itsensä, omat tarpeensa ja mielipiteensä muiden yläpuolelle. Tällaisen ihmisen kanssa on hyvin hankala tulla toimeen. Hän ei välttämättä edes itse näe, miten epäoikeudenmukaista hänen käyttäytymisensä on. Narsisti on samalla tavalla itsekäs, kuin egoisti, mutta hän myös vaatii muilta jatkuvaa huomiota, ihailua ja arvostusta. Narsisti ja egoisti eivät ikään kuin ole koskaan kasvaneet aikuisiksi, vaan elävät ikuista prinsessa/prinssivaihettaan, jossa eivät ole vielä oppineet huomioimaan muita ja muiden tunteita.
    Toinen ääripää on altruidisti, joka jättää omat tunteensa taka-alalle ja pyrkii miellyttämään muita. Tästä juontuu läheisriippuvuus, jossa ihminen kokee olevansa olemassa ja hyväksytty vain palvellessaan muita.
    Kummankin käytös polkee monia elämän perusarvoja, kuten toisten kunnioitusta, itsenäisyyttä, tasa-arvoa ja oikeutta olla oma itsensä."

Eettisen mielipidekirjoituksen aihetta ja luonnostelua. Jestas, tässähän menee kauan (: Noo, pari viikkoa aikaa, onneksi. Bilsaa voisi lukea vähän iltasaduksi, huomenna vielä kertaustunti ja pari tuntia tehokasta opiskelua ja kertausta kotona, kyllä se hyvin menee. Ainakin niin yritän itselleni uskotella. 
   I need to sail away
But I can't beat the waves without you

~Riella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti